Opholdsstedet Bredmosegård

 

Bredmosegård ligger i naturskønne omgivelser i den lille landsby Tveje Merløse, ca. tre kilometer uden for Holbæk. Stedet ligger tæt på både skov og vand, og der er gode muligheder for at bruge de nærliggende naturområder. Derudover ligger Holbæks nye Sportsby tæt på, hvor der er mulighed for at dyrke forskellige former for fritidsaktiviteter, som svømning, fodbold, håndbold, og meget andet.

Opholdsstedets lokaler er totalrenoveret i efteråret 2016. Der er i alt 12 værelser på ca. 12-15 m²., som alle er indrettet med en seng, klædeskab, kommode og skrivebord. Beboerne har mulighed for at sætte deres eget præg på deres værelse. 
Opholdsstedet er fordelt i to plan. I stueplan er der 4 værelser, 2 badeværelser, 1 toilet og vaskerum. I stueplan ligger også egen biograf og en aktivitetshal, med tilhørende styrketræningsområde. På førstesalen er 8 værelser og et badeværelse mere, en stor fællesstue med spiseplads, tv-stue og et rum indrettet med hængekøjer og sækkestole, hvor der er mulighed for at slappe af. Etagen rummer også et nyrenoveret køkken, med gode muligheder for at flere kan være i gang på samme tid. 


På opholdsstedet udendørsarealer findes der, nedgravede trampoliner, naturlegeplads, multibane, shelter og bålplads. 

Opholdsstedet fungerer som et døgntilbud for de unge, derfor arbejdes der med individuelle udviklingsplaner, således at de unge styrkes ift. deres forskellige udfordringer. Der arbejdes ligeledes, hver dag, med en stor grad af medbestemmelse, selvstændighed og det at indgå i et fællesskab, ligesom sund kost og motion en vigtig del af hverdagen.

 

Faglig tilgang og metoder
På baggrund af målgruppen, har vi valgt at bruge TEACCH forståelsen. Brugen af piktogrammer kan skabe en forudsigelighed, der kan være støttende i stressede og utrygge situationer, samtidig kan piktogrammer være støtte til større selvstændighed og kan ligeledes være støtte i sociale samspil, og derved støtte den unges sociale kompetencer. Oftest har den unge med ADHD eller autisme svært ved skifte i aktiviteter og her kan piktogrammer og tidsplaner være med til at skabe forudsigelighed og tryghed. Yderligere arbejdes der målrettet med ART-programmet, hvor der på Bredmosegård er 3 uddannet ART-trænere. Det teoretiske grundlag bygger på adfærdsteori og adfærdsanalyse og på moral- og kulturteori.
Målet er, at de unge opnår større sociale kompetencer samt formår at følelses- og vredesregulere bedre selvstændigt. Der er lavet en del evidens på, at metoden virker, hvorfor det er én af Socialstyrelsens anbefalede metoder. Effektstudier viser en signifikant mindre aggressiv adfærd og øgede sociale kompetencer blandt de børn og unge, der har deltaget i et ART forløb. ART har været tilbudt i Danmark siden 2010 og tilbydes bl.a. til udadreagerende unge på døgninstitutioner, sikrede institutioner, i dagbehandlingstilbud og i enkelte skoler, Kilde: Socialstyrelsens hjemmeside.

 

Målgruppe
Opholdsstedet er normeret til i alt 10 unge. Målgruppen er unge i alderen 12-18 år med mulighed for forlængelse til det fyldte 23. år. Tilbuddet er målrettet unge som på grund af nedsat fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse, og unge med psykiatriske lidelser, der har behov for behandling eller anden udviklingsmæssig støtte, som i den sammenhæng har behov for ophold uden for hjemmet. Det kan være unge med ADHD, autisme, tilknytningsforstyrrelser, omsorgssvigt, mindre fysiske handicaps, sent udviklede eller lav IQ.

Hvad tilbyder vi 
 
Opholdsstedet Bredmosegård tilbyder følgende: 
 
•    Døgnanbringelse
•    Åben alle ugens dage året rundt
•    Nyrenoverede lyse værelser
•    En struktureret og forudsigelig hverdag
•    Sund kost og en aktiv hverdag
•    Gode udendørs arealer
•    Deltagelse i aktiviteter i lokale foreninger
•    Weekendture
•    Koloni/ferieture
•    Intern skole/dagbehandlingstilbud
•    Mulighed for familierådgivning ved konsulentafdelingen
•    Afvikling af samvær i huset med eller uden støtte


Vigtige elementer for arbejdet:

•    Nærværende voksne
•    En helhedsorienteret tilgang til den unge
•    Individuelle udviklingsplaner med både kort og langsigtede mål
•    Medindflydelse på daglige aktiviteter, oplevelser og gøremål
•    En stærk faglig profil med bl.a. metoder som AART og TEACCH
•    Et godt og gensidig respektfuldt pårørende samarbejde
•    En åben og ærlig dialog med de unge/familier/pårørende og samarbejdspartnere


Certificering

Opholdsstedet er certificeret. Se vores certificering her.

 

Tilsynsrapporter

Her kan I se og downloade den seneste tilsynsrapport for Opholdsstedet Bredmosegård.

 

Medarbejdere

Se Opholdsstedets medarbejdere her.


Kontakt Opholdsstedet
Kontakt os for en uforpligtende snak.

 

Hent information i PDF-format

Fonden ConCura - Opholdsstedet