Kontakt

Målgruppe

Opholdsstedet er normeret til i alt 17 børn og unge. Målgruppen er børn og unge i alderen 8-18 år med mulighed for efterværn til det fyldte 23. år. Opholdsstedet er inddelt i to huse, hvilket gør det muligt at opdele vores tilbud efter børnenes/de unges behov, således Bredmosegård giver god plads for unge i alderen 12-18 år, mens Bredmosegård afd. Huset skaber trygge rammer for børn i alderen 8-14 år.

Tilbuddet er målrettet børn og unge, som på grund af nedsat fysisk og/eller psykisk funktionsnedsættelse eller psykiatriske lidelser har behov for behandling eller anden udviklingsmæssig støtte, som i den sammenhæng har behov for ophold uden for hjemmet. Det kan være ADHD, autisme, tilknytningsforstyrrelser, omsorgssvigt, mindre fysiske handicaps, sen udvikling eller lav IQ.

Opholdsstedet fungerer som et døgntilbud, hvor der arbejdes med individuelle udviklingsplaner, således de unge styrkes i forhold til deres forskellige udfordringer. Der arbejdes ligeledes dagligt med en stor grad af medbestemmelse, selvstændighed og det at indgå i et fællesskab, ligesom sund kost og motion er en vigtig del af hverdagen.

 

Bredmosegård afd. Fløjen er et midlertidigt botilbud jf. §107, og er normeret til i alt 4 personer. Målgruppen er borgere i alderen 18-23 år. Beboerne på Bredmosegård afd. Fløjen, tilbydes den individuelle støtte, som gør, at der er god mulighed for at lære at bo og leve selvstændigt samt tage ansvar for de valg der træffes i hverdagen.

Fløjen er beboerens hjem, og denne bestemmer selv over hverdagen. Formålet med Fløjen er at tilbyde en målrettet indsats i en fysisk boligmæssig ramme med henblik på udvikling eller stabilitet af beboerens funktionsevne. Hensigten er at få en afklaring af boform eller støtteforanstaltninger, dette ved hjælp af individuelle udviklingsmål og/eller særlig behandlingsmæssig støtte, således beboeren bliver i stand til at klare en hverdag i et mindre indgribende tilbud.

Faciliteter

Bredmosegård ligger i naturskønne omgivelser i den lille landsby Tveje Merløse, ca. tre kilometer uden for Holbæk. Stedet ligger tæt på både natur og by, og der er gode muligheder for at bruge de nærliggende naturområder. Derudover er der kun en kort gåtur til den nye Holbæk Sportsby, hvor der er mulighed for at dyrke forskellige former for fritidsaktiviteter, som svømning, fodbold, håndbold, tennis og meget andet.

Bredmosegård, der er nyrenoveret i efteråret 2016, har i alt 12 værelser på ca. 12-15 m², som alle er indrettet med en seng, klædeskab, kommode og skrivebord. Beboerne har mulighed for at sætte eget præg på deres værelse. I Bredmosegårds stueetage er der 3 værelser, 2 badeværelser, 1 toilet og vaskerum. Desuden har vi egen biograf og en aktivitetshal med tilhørende styrketræningsområde. På førstesalen er der 7 værelser, et badeværelse, en stor fællesstue med spiseplads, tv-stue og et rum indrettet med hængekøjer og sækkestole. Etagen rummer også et stort, nyrenoveret køkken med mulighed for, at flere kan lave mad sammen.

Bredmosegård afd. Huset, der er beliggende på samme matrikel, er opført i 2010 og indrettet som et almindeligt parcelhus på 250 kvm med køkken-alrum, tv-stue og 8 værelser på ca. 12-15 kvm. Huset kan også benytte biografen og aktivitetshallen. Huset minder på alle måder om et rigtigt hjem, derfor er det særligt velegnet til den yngste del af målgruppen.

På opholdsstedets udendørsarealer findes der både nedgravede trampoliner, multibane, shelter og bålplads, så der er plads til både sport, leg og afslapning i naturen.

Kontakt os

Medarbejdere

Faglig tilgang og metoder

På baggrund af målgruppen, har vi valgt at bruge TEACCH-forståelsen. Brugen af piktogrammer skaber en forudsigelighed, der kan bringe ro over stressede og utrygge situationer. Samtidig kan piktogrammer hjælpe til større selvstændighed og være støttende i sociale samspil, hvorved den unges sociale kompetencer styrkes. Oftest har den unge med ADHD eller autisme svært ved skiftet i aktiviteter, og her kan piktogrammer og tidsplaner være med til at skabe forudsigelighed og tryghed. Yderligere arbejdes der målrettet med AART-programmet, hvor der på opholdsstedet er tre uddannede AART-trænere. Det teoretiske grundlag bygger på adfærdsteori og adfærdsanalyse og på moral- og kulturteori.

Målet er, at de unge opnår større sociale kompetencer samt bliver bedre til selv at regulere deres følelser, således de får redskaber til f.eks. at håndtere vredesudbrud bedre. Der foreligger en del evidens på, at metoden virker, hvorfor det er én af Socialstyrelsens anbefalede metoder. Effektstudier viser en signifikant mindre aggressiv adfærd og øgede sociale kompetencer blandt de børn og unge, der har deltaget i et AART-forløb. AART har været tilbudt i Danmark siden 2010 og tilbydes bl.a. til udadreagerende unge på døgninstitutioner, sikrede institutioner, i dagbehandlingstilbud og i enkelte skoler. Kilde: Socialstyrelsens hjemmeside.

Opholdsstedet Bredmosegård tilbyder følgende:

  • Døgnanbringelse
  • Åben alle ugens dage året rundt
  • Nyrenoverede lyse værelser
  • En struktureret og forudsigelig hverdag
  • Sund kost og en aktiv hverdag
  • Gode udendørs arealer
  • Deltagelse i aktiviteter i lokale foreninger
  • Weekendture
  • Ferieture
  • Intern skole/dagbehandlingstilbud

Vigtige elementer for arbejdet:

  • Nærværende voksne
  • En helhedsorienteret tilgang til den unge
  • Individuelle udviklingsplaner med både korte og langsigtede mål
  • Medindflydelse på daglige aktiviteter, oplevelser og gøremål
  • En stærk faglig profil med bl.a. metoder som AART og TEACCH
  • Et godt og gensidig respektfuldt pårørende samarbejde
  • En åben og ærlig dialog med de unge/familier/pårørende og samarbejdspartnere
Kontakt os
© 2024 Fonden ConCura | Hjemmeside af MerkurNord
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram