Kontakt

STU

Vi er et lille STU-tilbud med god plads til at udfolde og udfordre sine interesser. Vi er imødekommende og fleksible ift. at opfylde dine ønsker til din STU. Vi tilrettelægger en individuel, velbeskrevet forløbsplan i samarbejde med dig og din UU-vejleder.

Vi har tre praktiske linjefag samt en boglig linje, som evt. kan kombineres med et andet linjefag.
På den boglige linje har du mulighed for at læse udvalgte fag, som du gerne vil til afgangsprøve i og ikke har gennemført i din grundskole.
Vi klargør til afgangsprøver på niveau med FP9 og FP10.

Se nærmere om linje- og valgfag nedenfor.

En skolegang hos os vil også foregå ude af huset for at få oplevelser sammen. Dette kunne f.eks. være at besøge arbejdspladser og virksomheder eller besøge seværdigheder, zoo, museer m.m. planlagt ud fra dine interesser. Derudover tager vi på en årlig studietur.
På skolen har vi urtehave, køkkenhave og drivhus, da vi arbejder med konceptet ”Fra jord til bord”, som arbejder på tværs af linjerne og styrker samarbejdet. Vi er beliggende i naturskønne omgivelser og er omgivet af naboer med dyr, som vi hjælper med at passe. Vi bruger lokalområdet til samarbejdsaftaler og praktikker, fx på Golfbanen Midtgolf, som både har restaurant og B&B.
Skolen har desuden egen biograf, dansesal, motionsrum, gymnastiksal og fodboldbane. Vi ligger tæt på Holbæk Sportsby, som vi bruger flittigt til fx padeltennis eller en tur i svømmehallen, der bl.a. både har varmtvandsbassin og olympisk bassin. Derudover ligger golfbanen i gåafstand, hvor vi kan tage ned og spille golf.

Vi vægter meningsgivende og afklarende samtaler højt. Samtalerne er med til at styrke din livsmestring og personlige udvikling. Vi arbejder med diagnoseforståelse samt hvilke udfordringer, de kan give i hverdagen, herunder hvilket støttebehov du evt. har brug for i praktik og jobsammenhæng. Livsmestring udvikles yderligere i faget ADL, som er en fast del af ugens skema.

Formålet med et STU-forløb hos os er at blive klar til enten ConCura - STB (Særlig Tilrettelagt Beskæftigelsesforløb), job eller videre uddannelse.

Er du nysgerrig på, hvad vi kan, og hvordan vi ser ud, er du velkommen til at kontakte os – vi vil meget gerne have besøg og fortælle mere om linjernes indhold.

Linjefag

Køkkenlinje
Vi planlægger og producerer den daglige frokost til skolens elever og personale. Køkkenarbejdet giver en stor rutine i at tilberede mad fra bunden, planlægge, servere, vaske op og gøre rent.
Grøntsagerne, som dyrkes i drivhus og køkkenhave bruges til dagens frokost eller forarbejdes til lager.
I forbindelse med arbejdet i køkkenet, introduceres du til hygiejne og har efterfølgende mulighed for at erhverve dig et fødevarehygiejnebevis.
Ifm. vores samarbejde med Golfklubben kan du få kendskab til at arbejde med servering og service af kunder.

Formål - hvad kan du når du er færdig?
Du har kendskab til opgaver i et storkøkken. Du har rutine i at være på en arbejdsplads, hvor det forventes at præstere til bestemte tidspunkter. Du har kendskab til fødevarehygiejne og muligvis også erhvervet et hygiejnebevis. Du har kendskab til fagudtryk inden for området.

Kontakt os

Medarbejdere

Maria

Køkkenmedhjælper

Linjefag

Gartneri og dyrehold
Vi dyrker grønsager og frugt m.m. i vores drivhus og køkkenhave. De ting vi dyrker, bliver brugt i produktionen i køkkenet til dagens frokost eller bliver solgt ved vores vejbod.
Vi kommer bl.a. ind på dyrkning af spiselige blomster og hvilke der er en god ide IKKE at spise. Nyttedyr og skadedyr. Vi lærer om drivhusplanter og frilandsplanter og forspirer enkelte planter.
Vi lærer lidt om de dyr, vi har kontakt til på gårdene omkring os. Vi er beliggende i landlige omgivelser, med flere gårde til naboer. Vi har et samarbejde med nabogården, hvor vi hjælper til i pasning af heste. Vi tilbyder desuden let havearbejde til private i lokalområdet.

Formål - hvad kan du når du er færdig?
Du har kendskab til dyrkning af frugt og grønt mm. Du har kendskab til håndværktøj og fagbegreber inden for området.
Du har kendskab til det at have kontakt med forskellige dyr og fået en forståelse for det at have ansvar for dyr, hvad spiser de og hvornår dyr trives.

Linjefag

Kreativt værksted, håndværk, og service
Vi arbejder med lettere håndværksmæssige opgaver på skolen eller omkring skolen og er derved en støtte til serviceteamet og deres opgaver, herunder klargøring og servicering af vores mange busser. Det kan også være småjobs i lokalområdet.

Vi er lokalt engageret ifm. servicefag og har opgaver hos de lokale virksomheder. Vi har bl.a. faste opgaver hos den nærliggende golfbane og tilhørende Bed n’ Breakfast.
Vi arbejder med genbrug og lærer hvordan man ombygger eller genanvender div. ting til en anden funktion evt. møbler/reoler/insekt bo af paller eller gammelt sengetøj til tæpper.
Det kreative værksted producerer brugskunst mm. til højtider som jul, påske, fastelavn osv. med muligt salg for øje.

Formål - hvad kan du når du er færdig?
Du har kendskab til brugen af basalt værktøj og fagudtryk inden for service- og/eller håndværksområdet. Du har kendskab til ”gør det selv” opgaver og har fokus på at kunne genbruge og udtrykke sig kreativt.

Valgfag

Aktivitet og bevægelse
Vi kan tilbyde aktiviteter som fx golf, paddel-tennis, gåtur eller svømning.

Formål: kendskab til forskellige sportsgrene og regler. Tilknytning til foreningslivet.

Konditor
Vi bager kager m.m. Det kan være kager hvor de lægges sammen med mousser eller cremer, evt. overtrukket. Vi lærer at skrive på kager, sprøjteteknikker mm.
Der nørdes kager på flere niveauer.

Formål: Du arbejder med fagsprog, teknikker og redskaber. Du opnår basalt kendskab til konditorfaget.

Omsorg og pleje
Vi lærer om grundlæggende pædagogikker indenfor omsorg og pleje. Vi har fokus på arbejdsmiljø, ergonomi, hygiejne, konflikthåndtering, kommunikation, rettigheder, pligter og sundhed.

Formål: du får et basalt kendskab til arbejde, uddannelse og job indenfor pleje og omsorg. Du bliver introduceret til områder du beskæftiger dig med på fx PA- og SOSU-uddannelser.

AART
AART er et kognitivt adfærdsterapeutisk gruppeforløb og en pædagogisk metode, der hjælper børn og unge til at styrke deres sociale færdigheder, deres sociale dannelse og netværk.
ART retter sig mod børn og unge samt andre, der skal lære social dannelse og udvikle nye sociale kompetencer, relationer og netværksdannelse. Derfor kan alle børn deltage og medvirke i ART.

Programmet består således af 3 komponenter:

 1. Sociale færdigheder
 2. Følelses- og vredesregulering
 3. Moralsk ræsonnement

Skolefag
Dansk/matematik/engelsk

Formål: Der er her mulighed for at træne og vedligeholde sine kundskaber inden for fagene.

Kontakt os

Øvrige fag

ADL
ADL-træning udvikler dine evner til at varetage alt fra små praktiske opgaver i hjemmet, til større opgaver i fritiden eller på arbejdet.

ADL færdigheder eks.:

 • Økonomi.
 • Lave mad og handle.
 • Spisning og motion.
 • Vaske eget tøj.
 • Personlig hygiejne og fremtoning.
 • Rengøring.
 • Kendskab til en værktøjskasse og en boremaskine.
 • kendskab til at lappe en cykel

Bo-træning
Hvad vil det sige at bo selv. Hvad skal man tænke over.
Der er mulighed for at træne det at bo selv i et hus på skolen.

Diagnose forståelse
Vi snakker om og undersøger, hvad det vil sige at have en diagnose. Er det normalt at have en diagnose – er det anderledes at være ung med diagnose? Vi arbejder med identitet og beskriver evt. støttebehov.

Formål: at give dig mulighed for at forstå den/de diagnoser du har fået stillet. En forståelse for hvorfor det kan være svært at leve et liv i og med diagnoser, når du spejler sig i andre unge mennesker.

Praktik
Vi hjælper dig til at komme i praktikker, som en del af uddannelsen.  Der er fokus på dine ønsker og interesser. Derudover tilpasser vi praktikken i forhold til antal timer og antal dage på en uge, i samarbejde med dig og praktikværten. Efterfølgende udarbejdes et evalueringsskema, der kan bruges efter STU.

Formål: at give dig en mulighed for at stifte bekendtskab til det virkelige arbejdsliv samt afprøve mulige job eller uddannelsesønsker i fremtiden

Klubeftermiddage
STUen tilbyder en eftermiddag om måneden, hvor der er mulighed for at blive lidt længere.
Vi tilrettelægger i fællesskab, hvordan vi bruger tiden. Det kan eks. være med film, bowling, gå en tur eller andet der er stemning for.

Formål: social træning, oplevelser og at give dig mulighed for at danne et socialt netværk med andre unge mennesker.

Information

© 2023 Fonden ConCura | Hjemmeside af MerkurNord
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram