Kontakt

Mød Fonden ConCura på Folkemødet 2019

Torsdag den 13. juni kl. 16.00 afholder Fonden ConCura debatmødet "Skolevægring - hvad gør vi ved det?" som en del af Folkemødet 2019.

Her kan du møde:

  • Rasmus Brandstrup Larsen, Medlem af Holbæk Byråd (V)
  • Heidi Thamestrup, Formand for Landsforeningen Autisme
  • Morten Greve, Chefkonsulent Defactum
  • Katrine Iversen, Senioranalytiker VIVE
  • Jakob Schiøtt, Direktør Fonden ConCura
  • Randi Hoffmann, Skoleleder Fonden ConCura
  • Christina Røschmann, Kvalitets- og udviklingschef Fonden ConCura

Skolevægring blandt børn og unge, er blevet et større problem, særligt siden, at inklusionsloven trådte i kraft i 2012. Vi ved, at konsekvenserne ved skolevægringen kan være alvorlige. Der er en umiddelbar sammenhæng mellem ubehandlet skolevægring og faglige udfordringer, skolefrafald og familiekonflikter. I alvorlige tilfælde ser det ud til, at fænomenet kan have langstrakte konsekvenser for eleven såsom psykiske problematikker, social tilbagetrækning, arbejdsløshed og kriminalitet. Særligt børn med autisme synes at være en gruppe af børn og unge, der er ramt særligt hårdt af skolevægring og konsekvenserne heraf. Landsforeningen Autisme har gennem en årrække undersøgt forældre til børn med autisme og fandt at op mod hver 3. barn eller ung med autisme ikke kommer i skole flere uger, måneder eller år. I debatten vil vi sætte fokus på den bekymrende udvikling, hvor mange børn og unge lever et liv i isolation og mistrivsel, herunder hvordan vi forebygger og behandler de egentlige årsager til skolevægring. Vi lægger ud med at se på den seneste forskning om skolevægring, og videre herfra ønsker vi en debat mellem fagfolk, politikere og interesseorganisationer at sætte fokus på årsager og løsninger, der knytter sig til problematikken.

Arrangementet afholdes på Folkemødet, torsdag den 13. juni kl. 16.00 i teltet ved Kæmpestranden, J19. Vi glæder os til at se mange fremmødte til en god debat.

© 2024 Fonden ConCura | Hjemmeside af MerkurNord
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram