Kontakt

Direktør Jakob Schiøtt fylder 50 år

Direktør Jakob Schiøtt fylder 50 år d. 25. januar 2016.
I den forbindelse afholdes der reception

Fredag d. 22. januar 2016 kl. 13.30 - 16.00 på ConCura, Tveje-Merløse 10, 4300 Holbæk.

Jakob Schiøtt trækker i sit nuværende job som direktør for ConCura på hele den ’pakke’ af erfaringer, han har samlet gennem sit arbejdsliv og det store samfundsengagement, der bl.a. er kommet til udtryk i de mange timer, han gennem årene har brugt på politisk arbejde og foreningsarbejde.

Jakob Schiøtt har haft sine rødder i lokalområdet, siden han som 2-årig flyttede med sin familie til Ugerløse, hvor hans far arbejdede på Ugerløse Skole og hans mor på Stenlille Skole.

Allerede i skoletiden vidste han, at han ville en anden vej med sit arbejdsliv end forældrene, og han var med sine egne ord 100 procent sikker på, at det ikke var lærervejen, han skulle.
 
I gymnasietiden på Stenhus var han let at kende fra sine jævnaldrende og ikke ked af at skille sig ud fra mængden med sin attachemappe og ’pæne’, konservative påklædning.

Lederspire 

Både ledelse og det lokale engagement hørte allerede dengang til hjertesagerne, og den unge Jakob Schiøtt kastede sig med ildhu over foreningsarbejdet, hvilket bl.a. førte til, at han som 18-årig blev kredsleder og senere distriktsleder i ungdomsorganisationen FDF med 19 kredse og mere end 1000 medlemmer under sig.

Jakob Schiøtt husker, hvordan han allerede dengang modtog lederundervisning og hurtigt fik brug for at få den afprøvet i praksis, da han som blot 18-årig skulle fyre to voksne ledere, der havde overtrådt reglerne og havde delt en kasse øl på en tur med en gruppe spejdere – en opgave han klarede uden at ryste på hånden.

Sparekasseelev 

Med sin HF-eksamen i hånden fik Jakob Schiøtt i 1986 en læreplads i Sparekassen Nordvestsjælland, hvor han blev elev i Jyderup og fra 1988 arbejdede som rådgiver i filialerne i Holbæk, Tølløse, Høng og Mørkøv.

Jakob Schiøtt fortæller, at han befandt sig rigtig godt i bankverdenen, hvor han bl.a. havde glæde af sin gode regnskabsforståelse og nød at arbejde med ’tallenes logik’.

Sparekassen gav også gode udviklingsmuligheder med trainee programmer og intern uddannelse, men Jakob Schiøtt ville gerne noget mere, så i 1990 begyndte han at læse Merkonom om aftenen på Handelsskolen i Holbæk.

Telefax og kæmpe mobil
Her blev han især grebet af faget Salg- og markedsføring, hvor han skrev den afsluttende opgave sammen med sin medstuderende, Lars Hjorth. De to unge fyre aftalte, at hvis de fik god respons på opgaven, ville de føre teorierne ud i livet og starte et firma sammen indenfor reklame og marketing.

Det første, de gjorde efter endt eksamen, var at udgive en håndbog i praktisk markedsføring for detailhandlen, og knap havde de set sig om, før henvendelserne begyndte at tikke ind fra kunderne.

Jakob Schiøtt husker med et smil, hvordan den første store ordre kom i hus med et konsulentfirma i Århus ved hjælp af den teknologi, man havde til rådighed i begyndelsen af 1990’erne i form af telefax, en kæmpestor mobiltelefon og en papkasse med printede oplæg, som blev sendt til Århus med færgen fra Odden.

Arbejdet i det fælles fritidsfirma fik hurtigt sådan et omfang, at Jakob Schiøtt besluttede at bede om at gå ned på halv tid som rådgiver i Sparekassen. Dette gik imidlertid ikke upåagtet hen hos Sparekassens ledelse, og Jakob Schiøtt fik en opringning fra Sparekassens direktør, Flemming Hansen, som lidt brysk meddelte: ’Jeg havde andre planer med dig.’

Selv om det i bakspejlet godt kunne have betydet en overordentlig spændende karriere i den traditionsrige institution, fortryder Jakob Schiøtt ikke sine valg dengang og ser med glæde tilbage på de 15 år, han fik i reklamebranchen med Aktiv Partner, som han drev frem til 2013 i samarbejde med Lars Hjorth.

ConCura 
Opfordringen om at blive medlem af bestyrelsen for ConCura kom efter, at Jakob Schiøtt i 2009 havde været opstillet til Byrådet i Holbæk for de Konservative uden at blive valgt ind.

Den siddende bestyrelse i ConCura ville gerne have ham med på holdet, fordi organisationen stod overfor en større omstrukturering – og Jakob Schiøtt, som havde fået lidt ekstra tid at give af, fordi han nedprioriterede det politiske arbejde, sagde ja tak til udfordringen.

I 2012 blev han på opfordring fra medarbejderne arbejdende bestyrelsesformand – ’udlånt’ 1-2 dage om ugen fra Aktiv Partner.

Da stillingen som direktør for den nye fond blev ledig første januar 2013, søgte Jakob Schiøtt uden betænkning jobbet. Hans arbejde som direktør bestod bl.a. i at samle den daværende forenings otte enheder, syv bestyrelser og otte årsregnskaber i en ny, fornuftig organisation.

De sidste to har han med sin sædvanlige grundighed arbejdet sig igennem hele organisationen og har nu fået ryddet op og strømlinet det hele i én ny fond.

Jakob Schiøtt synes, det er tankevækkende, at han i dag sidder som direktør for ConCura, som han havde den allerførste kontakt med helt tilbage i 2007, hvor Aktiv Partner lavede en ny grafisk profil og fandt et nyt navn til foreningen: ConCura, der er udledt af det latinske ord cura og betyder omsorg med hjertet. Svarende meget præcist til den målsætning, han i dag har for sit arbejde i ConCura.

Ordentlighed og respekt 

I det gamle pengeskab, som står i Jakob Schiøtts kontor hos ConCura i Tveje Merløse, ligger både stiftelsesdokumentet og forhandlingsprotokollen for den forening, som i dag er nonprofit fonden ConCura, nemlig ’Holbæk Amts Plejehjemsforening’. Foreningen blev stiftet den 28. november 1895.

Jakob Schiøtt er sig sit ansvar bevidst i forhold til de mange forgængere og de lange stolte traditioner tilbage til de velmenende stiftere, som ønskede at yde noget for samfundets svageste:

-Man behøver ikke at sætte en partifarve på, men det hører til mine absolutte grundværdier, at samfundet har pligt til at hjælpe dem, der har behov for hjælp, og at det skal gøres med ordentlighed og respekt, forklarer han.

En rød tråd 
Jakob Schiøtt oplever, at han i dag både bruger sine forretningsmæssige kompetencer i jobbet men også det samfundsengagement, der er løbet som en rød tråd igennem hans virke – fra spejderarbejdet, til det lokalpolitiske arbejde i den Konservative gruppe og posterne som bl.a. formand for Ugerløse Lokalforum og skolebestyrelsen i Ugerløse.

-Jeg har aldrig kunnet lade være med at blande mig, fortæller Jakob Schiøtt, som samtidig elsker at arbejde med mennesker. – Den ene side af jobbet er alle mine skemaer, strukturen og økonomien, den anden at få skabt noget gennem mine medarbejdere og helt grundlæggende at få mennesker til at flytte sig.

Jakob Schiøtt har af etiske grunde i dag trukket sig fra det lokalpolitiske arbejde, som han ikke mener er foreneligt med jobbet som direktør for ConCura:

- Vores kunder er kommunernes socialafdelinger, og så synes jeg ikke, at det dur, at jeg f.eks. forhandler med Holbæk Kommune og samtidig sidder i Byrådet og er politisk chef for dem, jeg sælger vores ydelser til, forklarer han.

I stedet er Jakob Schiøtt aktiv i Lions i Tølløse og Holbæk Østre Rotary Klub, hvor han siden 2013 har siddet i den styregruppe, som står bag kunsteventen Holbæk Art. Lige nu er han i fuld gang i forberedelserne til Holbæk Art 2016, som vil byde på ti nye kunstværker i bymidten.

Fremtiden
ConCura er i gang med en omfattende certificering, som skal danne grundlaget for bestyrelsens ønske om en fremtidig udvidelse af aktiviteterne:

-Vi har planer om at udnytte de ledige lokaler her i Tveje Merløse til en ny type institution, og samtidig ser vi nogle interessante muligheder for at indgå samarbejde med nogle af de private tilbud, som står overfor et generationsskifte inden for en overskuelig fremtid. Mange af dem er startet af private ildsjæle tilbage i 1980’erne og måske kunne det være attraktivt for dem at indgå i en nonprofit fond, som vores, forklarer han.

Familie, biler og slipsesamling 
Sammenlagt giver Jakob Schiøtts mange aktiviteter både lange og tæt besatte arbejdsdage, men han er ikke bekymret for at blive stresset eller overbebyrdet:

-Jeg har altid haft den holdning, at der skal være plads til et liv ved siden af mit arbejde, og jeg har det faktisk allerbedst, hvis jeg er med til at skabe noget, som har værdi for mit lokalområde, fortæller Jakob Schiøtt, som ikke oplever noget stort skel mellem fritidsliv og arbejdsliv og gerne lægger nogle ekstra timer ind foran computeren om aftenerne eller i weekenden, hvis det er nødvendigt.

Ellers bruges fritiden i den nye villa i Tølløse på kvalitetstid sammen med familien, der bl.a. tæller to voksne børn, som læser i København. Finere madlavning og et godt glas vin i gode venners lag hører også til yndlingsaktiviteterne, ligesom interessen for smukt formgivne biler er intakt tilbage fra barndommen. To vitrineskabe med modelbiler pynter i dag i Jakob Schiøtts dagligstue, mens ’samlingen’ af 75 slips nu luftes lidt sjældnere, end dengang han var aktiv politiker og selvstændig erhvervsdrivende.

Den runde fødselsdag markeres med en reception hos ConCura, Tveje-Merløse 10, 4300 Holbæk fredag den 22. januar klokken 13.30 - 16.00.

Læs invitationen her
© 2024 Fonden ConCura | Hjemmeside af MerkurNord
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram