Kontakt

Der bages og bygges i STU'en

Fonden ConCura tilbyder fem forskellige STU-linjer med fokus på praktisk læring for unge, der ikke vil kunne gennemføre en normal ungdomsuddannelse.

På "Byg, bolig og anlæg"-linjen arbejder eleverne for tiden med en række udendørsprojekter på Concuras skoleafdeling i Kvanløse. Her har de blandt andet lagt fliserne til et flot udendørs skakspil til glæde for de aflastningsbørn, der også har til huse på matriklen. Linjen er skabt for at give de unge mulighed for at få et fagligt og praktisk kendskab til forskellige håndværksfag, hvor læringen sker gennem reel produktion og fremstilling i forbindelse med byggeri, ejendomsservice og anlæg af udearealer. Vi er glade for, at de ting, eleverne fremstiller, også kan gøre glæde i praksis, og ikke blot er en øvelse for øvelsens skyld.

Imens der knokles udendørs, går eleverne på STU'ens "Mad og ernæring"-hold i køkkenet, hvor der bl.a. bages pølsehorn til Concura Skolens børn, når de skal på udflugt. En populær og mættende tursnack, som STU-eleverne har bagt med omhu, er altid en succes for skolebørnene, og det er dejligt for STU-eleverne at se deres bagværk vække glæde. Men ét er madpakker, og noget andet er middagsselskaber, og på "Mad og ernæring"-linjen bliver man klædt på til begge dele. Derfor er etikette og borddækning også på skemaet, hvor der bl.a. bliver foldet smukke serviet-blomster.

© 2024 Fonden ConCura | Hjemmeside af MerkurNord
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram