ConCura er blevet certificeret 

Oprettet d.

ConCura er blevet certificeret 

Det synlige resultat af et stort forarbejde: ConCura gik rent igennem certificeringen. På billedet ses regnskabschef Ulla Blidvang, direktør Jakob Schiøtt, afdelingsleder Christina Røschmann, skoleleder Helle Aaskilde og afdelingsleder Jannick Frederiksen. Pressefoto.

 

 

Tre indrammede certificeringsbeviser i hænderne på ConCuras ledergruppe er det synlige bevis på, at tre standarder nu er i hus.

 

Certificeringen er gennemført af Bureau Veritas for Foreningen FADK, Akkreditering Danmark og omfatter både standarder for ConCuras døgntilbud for børn og unge i afdelingerne Huset og Fløjen i Tveje Merløse og ConCuras botilbud for voksne i afdelingerne Bakkehuset og Dalhuset i Tølløse. 

Dertil kommer en Organisationsstandard, som omfatter certificering af bl.a. intern kommunikation, ledelse og bestyrelsesarbejde.

Direktør for ConCura, Jakob Schiøtt, fortæller, at der stilles stadig større krav til, at sociale tilbud kan dokumentere deres indsats: 

-Med certificeringerne har vi nu en ekstern, uafhængig bedømmelse af vores arbejde, som vi har dokumenteret skriftligt og efterfølgende har fået bedømt og godkendt. Processen kan kort forklares med, at vi nu har et bevis på, at vi gør, det vi skriver – og skriver det, vi gør.

Certificeringen gælder for tre år, hvorefter den kan fornyes. Arbejdet slutter dog ikke med, at de tre certifikater kommer op at hænge på væggen i glas og ramme:

-Vi vil også fremover arbejde med kvalitetsaktiviteter internt i virksomheden og udvikle og forfine vores arbejdsgange. På den måde tilpasser vi os løbende den udvikling, der sker i samfundet og i hverdagen her hos os.

Social- og specialpædagogisk arbejde er kendetegnet ved en høj grad af kompleksitet, men certificeringen gør det nemmere for de kommuner, som henviser borgere til ConCura at få en garanti for indholdet af de ydelser og tilbud, de køber:

-Jeg mener, at certificeringen både giver mere gennemsigtighed og en sikkerhed for kvaliteten af vores arbejde. Der er ingen tvivl om, at det har motiveret os internt at arbejde med certificeringen, og jeg vil også tro, at det gør ConCura mere attraktiv for både kommende medarbejdere og nye samarbejdspartnere ude i kommunerne, slutter Jakob Schiøtt.

ConCura Skolen er i det forløbne år flyttet til Tølløse, og certificeringen af skolen kommer derfor i næste runde. Jakob Schiøtt regner med, at skolen efter planen skulle kunne certificeres i begyndelsen af 2017.