ConCura er en selvejende, erhvervsdrivende fond

Oprettet d.

ConCura er en selvejende, erhvervsdrivende fond
Ikke nogen pengemaskine
 
ConCura er en selvejende, erhvervsdrivende fond, og det betyder populært sagt, at ConCura ikke ejes af nogen udenforstående, som f.eks. kunne tænkes at fokusere på at skabe et overskud af driften. 
-Hvis vi kigger på det historisk tilbage til stiftelsen i 1895, hvor vi var en forening, der blev skabt af samfundsstøtter, som ønskede at gøre en social indsats - frem til i dag, synes jeg, det hænger godt sammen, forklarer direktør Jakob Schiøtt og fortsætter: 
-Som fond kan vi ifølge lovgivningen godt tjene penge til et kapitalberedskab, men det er ikke det primære formål med vores arbejde. Vi vægter derimod, at de opgaver, vi løser for kommunerne, er kendetegnet ved et stærkt personligt engagement kombineret med faglighed, professionalisme og en høj etisk standard.
 
Fordele for kommunerne og ved generationsskifte 
I disse år hvor mange danske kommuner har særlig fokus på økonomien, giver det, at ConCura er en selvejende fond, samtidig en ekstra mulighed for at sammensætte nogle attraktive tilbud, som i følge direktør Jakob Schiøtt ’lige er en tand billigere end konkurrenterne.’ 
Konstruktionen som non-profit fond har desuden vist sig at være en fordel i forbindelse med ConCuras fremtidige vækstmuligheder ved opkøb eller fusion med andre beslægtede tilbud.
 
Jakob Schiøtt forklarer: 
-Der er flere af de private, socialpædagogiske virksomheder, som lige nu er i gang med at overveje et generationsskifte. Ejerne her er typisk privatpersoner og ildsjæle, der har lagt hele deres arbejdsliv i børne- og familieområdet og nu har nået pensionsalderen. Den gruppe fortæller, at det er mere attraktivt for dem, at vi kører deres virksomhed videre på vores værdigrundlag end f.eks. en af de andre, private konkurrenter. 

Direktør for ConCura, Jakob Schiøtt, med de gamle protokoller fra dengang ConCura blev oprettet i 1895, ganske vist med et andet navn og som en forening, men med samme værdigrundlag og ønsket om at gøre en forskel for udsatte børn og unge.